VN Douane heeft een AEO vergunning. Deze vergunning (Authorised Economic Operator) geeft door de Douane af. AEO zorgt voor een snellere en efficiëntere afhandeling van uw zendingen. Want de vergunning vermindert de kans op oponthoud.

AEO vergunning krijg je niet zomaar

De vergunning voor AEO krijg je als bedrijf niet cadeau. Je moet aantonen dat je in het verleden hebt voldaan aan de douanevoorschriften en aan de regels van de Douane/Belastingdienst. Daarnaast moet je boekhouding in orde zijn. Ook is het belangrijk dat je onderneming financieel gezond is. VN Douane voldoet aan al deze voorwaarden. Hierdoor is VN Douane voor u een erkend en betrouwbare partner.

Minder controles

Bedrijven die een AEO vergunning hebben, krijgen minder vaak te maken met inspecties. ‘Georganiseerd vertrouwen’ noemt de Douane dit. Minder controles betekenen voor u minder vertraging en dus minder oponthoud.

Doet de Douane toch een controle? Dan vinden die controles met eventueel met voorrang plaats. Bovendien is het mogelijk om voorafgaande kennisgeving aan te vragen.

Voordelen AEO partner

De voordelen om uw douanezaken uit te besteden aan een partner met AEO:

  • Volledige naleving van douane- en belastingregels
  • Douaneprocessen en documenten worden gecontroleerd en geauditeerd
  • Minder document- en fysieke controles

Wij helpen u graag met uw invoeraangifte, uitvoeraangifte en exportdocumenten.

AEO vergunning is geldig in veel landen

AEO is geldig in alle landen van de Europese Unie. Verder zijn er overeenkomsten gesloten met Japan, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Ook is de vergunning geldig in Engeland. Dat laatste is met de Brexit een groot voordeel!