Exporteert u goederen naar een land buiten de Europese Unie? Dan moet u een uitvoeraangifte doen bij de Douane. Dit doet u voor elke zending die u heeft. Met de uitvoeraangifte toont u aan welke producten u exporteert en waar naar toe.

De juiste exportdocumenten

Misschien heeft u naast de uitvoeraangifte ook aanvullende exportdocumenten nodig. Bijvoorbeeld een EUR1 of Certificaat van Oorsprong. Wij helpen u ook graag met deze documenten.

Of u naast de uitvoeraangifte ook daadwerkelijk exportdocumenten nodig heeft en zo ja welke, dat hangt af het land waarnaar u exporteert en het soort producten dat u daaraan levert.

Een uitvoeraangifte opmaken is vakwerk

Om aangifte te doen, is de toegang tot het digitale systeem van de douane (AGS) nodig. Daarnaast is ook kennis van douanezaken en van de wetgeving in het bestemmingsland een vereiste. Want vaak zijn er in het exportland andere wetten en regels waaraan u moet voldoen. De douanespecialisten van VN Douane helpen u graag.

Wij regelen en controleren de documenten en certificaten die u nodig heeft. Zo voorkomen we onnodige vertragingen tijdens het transport.

De Douane controleert de aangifte

De uitvoeraangifte dienen wij via een digitaal systeem bij de Douane in. Voordat wij de douaneaangifte versturen, doen wij een uitgebreide check. Na het insturen van de aangifte controleert het douanesysteem de aangifte. Het douane systeem kan de aangifte op 3 manieren behandelen:

  • Zending vrijgeven
    De Douane voert geen verdere controles uit. De goederen worden vrijgegeven.
  • Documenten controle
    De Douane wil alle (originele) documenten van de zending inzien, waarna de goederen worden vrijgegeven.
  • Controle op locatie
    De Douane komt langs op locatie die in de aangifte staat vermeld. Naast de controle van de documenten zal de Douane de goederen inspecteren, waarna de goederen worden vrijgegeven.

VN Douane heeft een AEO vergunning

AEO zorgt voor een snellere en efficiëntere afhandeling van uw zendingen.

Dit zorgt voor minder vertragingen. Waardoor u als ondernemer kosten bespaart. Daarnaast geeft het u de garantie dat u zaken doet met een betrouwbare partner.

VN Douane - Europese Unie uitvoeraangifte

Export binnen de EU

Binnen de Europese Unie is er vrij verkeer van goederen. Hierdoor zijn er geen douaneformaliteiten. U heeft bij export binnen de EU geen exportdocumenten nodig. Documenten zoals een factuur, paklijst en vervoersdocument zijn meestal voldoende. Maar let op: voor sommige producten en voor vervoer tussen bepaalde gebieden gelden uitzonderingen. Daarom is het belangrijk om u goed te laten informeren.

Heeft u een uitvoeraangifte nodig?

Gaat u goederen exporteren en heeft u een uitvoeraangifte of exportdocumenten nodig? Neem dan contact met ons op.

Kies voor VN Douane als uw partner. Dan weet u zeker dat uw douanezaken op een professionele manier worden afgehandeld.