Een douaneaangifte is een aangifte die elektronisch bij de Douane wordt ingediend. In deze aangifte staan de gegevens van de goederen, van de afzender en van de ontvanger.

Met een douaneaangifte geeft u bij de Douane aan, wat u precies met uw goederen van plan bent. Deze aangifte is wettelijk verplicht.

  • Wilt u deze in het vrije verkeer brengen; importeren?
  • Tijdelijk opslaan in een Douane-entrepot?
  • Of wilt u de goederen weer exporteren?

Al deze vragen zijn van belang voor het doen van een juiste aangifte. Het is belangrijk dat de aangifte klopt. Hierdoor voorkomt u boetes en naheffingen die de Douane zelfs na 5 jaar nog kan opleggen.

Direct contact

Wilt u direct weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

De specialisten van VN Douane helpen u graag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wanneer doet u een douaneaangifte?

Een douaneaangifte is standaard verplicht als u:

  • Goederen importeert vanuit zogenaamde ‘derde landen’. Dit zijn grotendeels alle landen buiten de Europese Unie. Let op: er zijn uitzonderingen!
  • Goederen exporteert naar landen buiten Europese Unie. Ook hier zijn uitzonderingen!
  • Uw goederen door een niet-EU-land wordt vervoert. Ook al is de eindbestemming een land van de Europese Unie. Bijvoorbeeld: u vervoert goederen vanuit Nederland naar Griekenland en rijdt via Zwitserland.

Douaneaangifte uitbesteden aan VN Douane

De declaranten van VN Douane hebben kennis en expertise om u te helpen. Zij verzorgen uw douaneaangifte volgens de laatste wet- en regelgeving. VN Douane heeft uitstekende contacten met de Nederlandse Douane en werkt met de juiste programmatuur voor het elektronisch doen van een douaneaangifte. Ook heeft VN Douane een AEO vergunning.

Kortom: met VN Douane weet u zeker dat uw douanezaken op de juiste manier worden afgehandeld.